CENTRUL DE CERCETARE HYPERION

Untitled Document

Contract 556/2008

Contract 556/2008
Calculul analitic si determinarea experimentala teoretica a caracteristcilor de tip tranzistori tunel utilizabili in aplicatii microelectronice
Contractor: Contractorul este reprezentat de Universitatea Hyperion din Bucuresti, care si-a castigat un loc de frunte intre institutiile de invatamant superior din tara noastra fiind cu adevarat o universitate de elita, cu studenti si cadre didactice de elita.
Universitatea Hyperion a fost Infiintata in 1990 odata cu Fundatia Universitara Hyperion, ca asociatie cultural stiintifica, neguvernamentala, apolitica, de tip non-profit, cu un numar initial de 5 facultati.
Actualmente, Universitatea "Hyperion" din Bucuresti, acreditata prin Legea nr. 275 din 15 mai 2002, functioneaza cu 11 facultati cu 22 de specializari acreditate sau autorizate.
Universitatea "Hyperion" din Bucuresti beneficiaza de contributia didactica si stiintifica a unui corp profesoral competent, alcatuit din cadre didactice si prestigiosi oameni de stiinta si cultura, specialisti in diferite ramuri ale stiintelor exacte, umaniste, economice, tehnice, management si juridice. Competenta corpului didactic raspunde normelor legale, in sensul ca Universitatea are angajat personal didactic titularizat in proportie de circa 95% din totalul posturilor didactice, din care cca 57% sunt cadre didactice cu grad de profesor sau conferentiar.
Activitatea principala din Universitate, cea didactica, se desfasoara in concordanta cu planurile de invatamant ale facultatilor si specializarilor din cadrul acestora. Intregul proces de pregatire universitara este proiectat pe baza unor planuri de invatamant moderne, concepute de profesorii care isi desfasoara activitatile didactice in facultatile universitatii in concordanta cu planurile de invatamant ale altor universitati din tara si strainatate.
Universitatea editeaza, impreuna cu Fundatia Universitara Hyperion, manuale si tratate universitare, The Hyperion Scientific Journal, revista Hyperion, ziarul-scoala al Facultatii de Jurnalism, precum si volumele anuale de comunicari stiintifice ale facultatilor.
De asemenea, Universitatea participa activ la actiunile stiintifice organizate de Societatea Academica Hyperion sau de alte institutii cultural-stiintifice si de invatamant din tara si strainatate.
Prin intermediul editurilor VICTOR si HYPERION XXI au fost tiparite si sunt in curs de tiparire peste 200 de titluri de carti necesare studentilor, in tiraj total de circa 300.000 de volume, elaborate de cadre didactice sau de cercetatori care lucreaza in Universitatea "Hyperion" din Bucuresti.
Alaturi de baza materiala si de conditiile de studiu si locuit create in caminul universitatii, merita remarcat atat interesul deosebit al studentilor nostri pentru activitatile didactice si stiintifice, cat si profesionalismul si devotamentul cadrelor didactice care, impreuna cu tinerii pe care-i pregatesc, au reusit sa impuna un binemeritat prestigiu Universitatii "Hyperion" din Bucuresti, pe plan national si international.
Temeinica pregatire de specialitate a studentilor Universitatii "Hyperion" din Bucuresti rezulta si din procentul de peste 85% al absolventilor care au promovat examenele de licenta.
Un numar de peste 8000 de licentiati ai acestei universitati lucraza in cele mai diverse domenii de activitate, precum si in invatamantul preuniversitar si universitar, in institute de cercetare, administratie, institutii financiare si social-culturale etc., fiind foarte apreciati ca provenind de la Hyperion, universitate cunoscuta si apreciata prin competenta si rigurozitate.
Universitatea dispune de 42 de laboratoare didactice si de cercetare, din care si 7 mari laboratoare de informatica n care se desfasoara activitatile practice de laborator. Facultatea de Jurnalism dispune de studio de televiziune si studio de radio, iar Facultatea de Arte are la dispozitie studiouri de teatru si laboratoare Radio si TV.
Studentii Universitatii "Hyperion" din Bucuresti participa activ la concursuri de specialitate in tara si strainatate unde obtin importante premii, fac specializari si in alte tari. De asemenea, absolventii Universitatii Hyperion sunt preferati pe piata muncii, peste 90% din ei fiind incadrati de diferite institutii si firme.
Pentru dezvoltarea activitatilor de cercetare stiintifica, in anul 1994, la nivelul Fundatiei Universitare Hyperion, a fost creat Institutul de Cercetare-Dezvoltare Hyperion care cuprinde mai multe departamente, in corespondenta cu profilurile facultatilor Universitatii "Hyperion" din Bucuresti, cu care interactioneaza strans. La fiecare facultate sau specializare se organizeaza anual sesiuni de comunicari stiintifice la care participa si studenti angrenati in cercuri de cercetare stiintifica. Comunicarile sunt publicate in volumele intitulate "Comunicarile Hyperion", care apar anual, inca din 1991.
Incepand cu anul 2000, Universitatea este conectata direct si integral la INTERNET atat prin satelit, cat si prin cablu optic, cu o viteza foarte mare de vehiculare a informatiilor. Se aloca conturi gratuite de E-mail pentru studenti si cadre didactice pe domeniul hyperion.ro.
O investitie importanta a Universitatii "Hyperion" din Bucuresti o constituie construirea campusului universitar, cu doua corpuri de cladire, finalizate in anii 1998, respectiv 2003, in zona centrala a Capitalei, in Calea Calarasilor nr. 169, in care se gasesc: Senatul,Rectoratul, Institutul de Cercetare-Dezvoltare, decanatele si secretariatele facultatilor, amfiteatre, aula, precum si sali de curs si seminar, laboratoarele didactice si de cercetare, salile de conferinte, sala de sport etc. unde isi desfasoara activitatile didactice si stiintifice studentii tuturor facultatilor.
Universitatea "Hyperion" din Bucuresti detine in proprietate toate spatiile necesare procesului de invatamant si cercetare, precum si camin studentesc, bufet, terenuri de sport etc.
Universitatea "Hyperion" din Bucuresti a promovat si continua sa promoveze relatii de colaborare cu institutii de invatamant superior si de cercetare din tara si din strainatate ca, de exemplu, cu Institutul Universitar Caen din Franta, Universitatile "Sapienza" si "L'Aquilla" din Roma, Universitatea di Reggio Calabria si universitatile din Bologna si Milano (Italia), Institutul Politehnic si Universitatea Agricola din Chisinau, Universitatile Waseda si Teikyo din Tokyo, Universitatea Hirosaki din Japonia, Institutul Pedagogic Eszterhazy din Ungaria,Institutul de Management din Yalta, MBA Institute si BUSIN'ESUE (Franta), Universitatea Sichuan din China, Universitatea SIAM din Bangkok (Thailanda) si altele.
Universitatea "Hyperion" din Bucuresti este membru fondator al Forumului Universitatilor Europene, cu sediul la Universitatea "La Sapienza" din Roma, membru fondator al Retelei Interuniversitare Europa-Asia, membru al Universitatii fara frontiere (Paris), membru al Academiei Internationale de Personal (Kiev), Ucraina, care functioneaza sub egida consiliului Europei si a UNESCO.
Date de contact Universitatea Hyperion din Bucuresti:
Universitatea "Hyperion" din Bucuresti
Adresa: Calea Calarasilor nr. 169, Bucuresti
Telefon: 021-321.62.96, 021-321.64.25
Fax: 021-321.62.96
Adresa web: http://www.hyperion.ro/