CENTRUL DE CERCETARE HYPERION

html> Untitled Document

Contract 81-048/2007

Contract 81-048/2007

OBIECTIVE:

Obiectivul general al proiectului de fata consta īn abordarea fundamentala si aplicativa īn vederea realizarii unor fibre si textile adaptive multifunctionale, care īsi pot schimba unele proprietati specifice ca raspuns la variatiile mediului īnconjurator.

Plecam de la ipoteza ca un anumit numar de nanostraturi constānd din polimeri cu diferite roluri functionale, va permite combinarea mai multor proprietati īntr-un singur film.
De aceea, proiectul se axeaza pe aplicarea unor nanostraturi de polimeri pe suprafata fibrelor si textilelor, precum si pe modul de caracterizare si īntelegere a functionarii acestora.
- obiective specifice cuantificabile;

Īn vederea realizarii acestui obiectiv principal ne-am propus o serie de obiective specifice:
-studii si cercetari fundamentale de fizica radiatiilor electromagnetice privind interactia cu materiale fotosensibile si termosensibile precum si cu mediul de propagare, concretizate in articole in reviste cotate ISI si prezentari de lucrari la conferinte internationale;

-studii si cercetari aplicative privind structurile inteligente cu nanostraturi adaptabile la mediu;

-stabilirea tehologiilor de realizare a structurilor cu nanostraturi;

-realizarea modelului experimental pentru structuri inteligente cu nanostraturi, costituind produsul pe care il vom denumi in continuare TEXTONAN;

-experimentare produsului TEXTONAN;

-diseminarea rezultatelor obtinute;

-prezentarea, demonstrarea functionalitatii si utilitatii produsului TEXTONAN catre beneficiari;